top of page

 

 

Hanna Hohti pureutuu taiteellisessa toiminnassaan eri aikakausien ilmiöihin sekä luo monipuolisia konserttisisältöjä ihan kaikille. Hanna on viime vuosien aikana esiintynyt konserttisalien ohella mm. meijerissä kirjailija Juha Itkosen kanssa, soittanut nykymusiikkia ladossa Pekka Kuusiston kanssa, kansanmusiikkia leffateatterissa Ánnámáret yhtyeen kanssa ja Kaija Saariahon musiikkia teatterin lavalla WAUHAUS kollektiivin teoksessa. 

 

Hanna on viime vuosina esiintynyt  laajasti elektroakustisella Seidr-soolokonsertillaan. Hohti tilasi projektia varten teokset viideltä säveltäjältä eri Pohjoismaista. Seidr sai kantaesityksensä Helsingin Juhlaviikoilla 2022, jolloin YLE radioi konsertin. Projektin myötä pohjoismainen alttoviulurepertuaari kasvoi merkittävästi ja sai laajan näkyvyyden myös median kautta. Projekti on toteutettu Koneen Säätiön tuella.

 

Hanna Hohti on myös nostanut esiin harvinaisempaa kamarimusiikkiohjelmistoa alttoviululle ja pianolle 1900-luvun alun Englannista aikalaissoittimin soitettuna yhdessä pianisti Anna Kuvajan kanssa. Duon ylistäviä arvioita saanut levy -  York Bowen & Rebecca Clarke, Sonatas for viola and piano - julkaistiin helmikuussa 2024 Alba-levymerkillä.

 

Hohti aloitti ammattiopinnot Turun Musiikkiakatemiassa Harri Sippelin johdolla. Maisterintutkinnon hän suoritti Lontoon Royal Academy of Musicissa opettajanaan Garfield Jackson, kamarimusiikkia hänelle opetti Thomas Brandis. Opintojen aikana Hohti esiintyi London Symphony Orchestrassa, Clio Gouldin luotsaamassa Soloist Ensemblessä ja vieraili lisäksi BBC3:n InTune-ohjelmassa. Hän toimi alttoviulun äänenjohtajana useissa RAM:n projekteissa, joiden kapellimestareina toimivat Sir Colin Davis, Sir Mark Elder, Semyon Bychkov ja Yan-Pascal Tortellier. Kamarimuusikkona hän esiintyi maineikkaassa Purcell Roomissa.

 

Hohti on toiminut  äänenjohtajana Tapiola Sinfoniettassa, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterissa, Suomen Kansallisoopperan orkesterissa sekä Lapin kamariorkesterissa. Lisäksi hän on usein soittanut Radion Sinfoniaorkesterin riveissä. Festivaaliesiintymisiä on kertynyt runsaasti. Hohti on esiintynyt niin Helsingin Juhlaviikoilla, Rauma Festivossa, Sysmän Suvisoitossa, Meidän festivaalilla, RUSK festivaalilla, Porvoon Suvisoitossa, Joroisten musiikkipäivillä, Linkkumyllyn kesässä, Viitasaaren Musiikin Aika -festivaalilla kuin Espoo Ciné -festivaalilla, jossa hän improvisoi musiikkia lyhytelokuvaan.

​

Laajentaakseen kotikaupunginosansa Tapiolan kulttuuritarjontaa on Hohti syksystä 2017 lähtien toiminut Kino Soi! -kamarimusiikkisarjan taiteellisena johtajana yhdessä Petja Kainulaisen, Liina-Mari Raivolan ja Markus Hohdin kanssa. Sarja tuo eri aikakausien musiikkia Tapiolan kulttimaineesta nauttivaan funkkisleffateatteriin. 

Hohdin luotsaama toinen kotikonserttisarja on Kotilo, jonka suunnittelusta hän vastaa yhdessä viulisti Terhi Paldaniuksen kanssa. Kotilo syntyi halusta osallistua musiikin kautta yhteiskunnalliseen keskusteluun, minkä Hohti kokee kiinteäksi osaksi taiteilijan yhteisöllistä vastuuta. Kotilossa kuullaan musiikkia ja puheenvuoroja. Puhujiksi on kutsuttu henkilöitä, jotka tarjoavat uusia näkökulmia yhteiskunnallisesti ajankohtaisiin teemoihin. 

 

 Hanna Hohdin taiteellista toimintaa ovat tukeneet Wihurin rahasto, Suomen Kulttuurirahasto, Taike, Koneen Säätiö, Musiikin edistämissäätiö sekä Espoon kaupunki.

bottom of page